CERTIFICARE ENERGETICA

30.04.2018


 

Daca sunteti in cautarea unui auditor energetic AUTORIZAT si doriti obtinerea intr-un timp cat mai scurt a unui raport de audit energetic, a unui certificat energetic pentru apartamentul sau cladirea dumneavoastra , societatea REOER Invest Consulting SRL este in masura sa va ajute cu promptitudine in obtinerea CERTIFICATULUI DE AUDIT ENERGETIC  pentru imobilului dumneavoastra .  

 

 

 

 

CERTIFICARE ENERGETICA IMOBILE

 

 

scurta prezentare

 

 

 

 

 

Din Ordonanta publicată în Monitorul Oficial nr.919/29.12.2009 obligativitatea existentei certificatului energetic pentru a se putea efectua o tranzactie imobiliară (înafară de terenuri) intra în vigoare la 01.01.2011.
În prezent programul prima casă este conditionat prin lege de achizitionarea unei case din clasele energetice A,B sau C, clasă ce nu poate fi dovedită decât prin existenta unui certificat energetic.

 

 

 

 

 

 

 

 

Certificatul energetic se eliberează de către auditorii energetici autorizati.
Inca din anul 2005 - LEGEA nr.372 din 13 decembrie 2005 privind performanta energetică a clădirilor a fost elaborata pentru a ne alinia cerintelor Uniunii Europene, intrand în vigoare pe 1 ianuarie 2007 si  aplicabilă cu 01.01.2011, si pentru constructiile vechi care se vand sau inchiriaza. Se tine seama de caracteristicile constructiei, printre care suprafata totala a pardoselii spatiului încălzit, precum si tipul clădirii.
Se mentioneaza si sursa principală de încălzire, tipul instalatiei de încălzire, precum si caracteristicile instalatiei de apă caldă de consum. Dacă nu va avea un astfel de certificat, proprietarul nu va putea vinde sau închiria locuinta.

 

 

Conform legii privind eficienţa energetică, publicată în Monitorul Oficial în 20 mai 2013, având termen de intrare în vigoare 60 de zile de la data publicării , Certificatele energetice devin obligatorii incepand cu 20 iulie 2012 pentru toţi proprietarii care doresc să vândă sau să închirieze imobile apartamente sau case .

 

 

Măsura este considerata necesară deoarece un potenţial cumpărător sau chiriaş are dreptul să fie informat de costurile la care se ridică întreţinerea imobilului .

 

 

Prin aceasta lege proprietarul este obligat să pună la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chirias, anterior perfectării contractului, o copie a certificatului de performata energetica iar in cazul vanzarii să-i predea originalul după încheierea contractului, altfel, acesta este supus "nulităţii relative", mai exact, contractul poate fi contestat în instanţă .

 

 

  Certificatul arată un consum specific al imobilului , casa sau apartament .

 

 

 

 

 

Zece ani de valabilitate
Certificatul energetic o dată eliberat va fi valabil timp de zece ani .
La clădirile sociale cu arii mai mari de 1.000 de metri pătrati certificatul energetic va trebui afisat astfel încît sa îl vadă toată lumea.

 

 

Potentialii cumpărători sau locatari ai unei clădiri sau ai părtilor acesteia ar trebui să primească, prin intermediul certificatului de performantă energetică, informatii corecte despre performanta energetică a clădirii si sfaturi practice pentru îmbunătătirea acesteia.
Certificatul energetic furnizeaza informatii despre impactul real al încălzirii si al răcirii asupra necesitătilor de energie ale clădirii, asupra consumului acesteia de energie primară si asupra emisiilor de dioxid de carbon.
Proprietarii de clădiri ar trebui să aibă oportunitatea de a solicita certificarea sau o actualizare a certificatului în orice moment, nu numai în momentul închirierii, vânzării sau renovării clădirilor.
O mai bună performantă energetică a clădirilor în timpul verii :
În ultimii ani s-a înregistrat o crestere a numărului de sisteme de climatizare în tările Europei. Aceasta creează probleme considerabile la orele de vîrf energetic, determinând cresterea costului electricitătii si dezechilibrarea balantei energetice în toate statele membre. Ar trebui acordată prioritate strategiilor care duc la cresterea performantelor termice ale clădirilor pe timp de vară. În acest scop, ar trebui dezvoltate într-o mai mare măsură tehnicile de răcire pasivă, în primul rând cele care îmbunătătesc conditiile climatice de interior si microclimatul din preajma clădirilor.

 

 

 

 

 

COSTURI (orientative) certificare energetica imobile   .

 

 

 

 

 


  1. Certificare energetica la apartament (proprietarul pune la dispozitie planul de arhitectura si planul de incadrare in zona , actul de proprietate din care reiese anul constructiei ) :


  2.  

 

 

-apartament 1 , 2 camere cu suprafata utila mai mica de 55 mp : 250 - 300 RON
-apartament 3 , 4 camere cu suprafata utila mai mare de 55 mp : 350 - 450 RON
Timp de executie intre : 4 - 24 ore

 

 

 

 

 


  1. Certificare energetica la cladiri existente si nou construite :


  2.  

 

 

-imobil cu Suprafata utila mai mica de 100 mp - 500 RON
-imobil cu Suprafata utila intre 100-150 mp - 550 RON
- imobil cu Suprafata utila intre 150 - 250 mp - 650 RON

 

 

- imobil cu Suprafata utila peste 250 mp - 750 RON
Timp de executie :4-48 ore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La numarul de telefon 0720 595545 / 0741 595548  puteti afla preturile exacte si informatii suplimentare .

 

 

 

 

Galerie foto